Overzicht communities

De ggz community is het online ledenplatform van de Nederlandse ggz. We delen hier vragen en oplossingen, ideeën en initiatieven. Je ontmoet mensen die je verder kunnen helpen. En het werkt ook andersom. Jouw informatie is waardevol voor anderen.

Is je organisatie lid van de Nederlandse ggz?  Dan heb je toegang tot de community. Ook onze maatschappelijke partners zijn van harte welkom om op specifieke thema’s mee te doen. Ontbreekt jouw thema of interessegebied nog? Kom dan later nog eens kijken. Er komen steeds nieuwe thema's bij.  

 

 

 • Acute ggz

  Deze community gaat over de acute ggz. Het is een platform om jullie te informeren over ontwikkelingen en nieuws over acute ggz. Maar het is vooral ook bedoeld voor jullie: om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen aan je collega's.

 • Cao en Werkgeversservice

  Je vindt hier onder andere het laatste nieuws en cao kennisnet. Stel je vraag aan de werkgeversservice, aan HR-collega's of deel je voorbeeld. Zo helpen we elkaar!

 • Communicatie

  In de Communicatie community, bedoeld voor alle communicatieprofessionals van leden, werken we samen aan content en campagnes, en wisselen we kennis uit. Ook vind je hier woordvoeringslijnen en de laatste updates van Public Affairs. Ontmoet hier vakgenoten, stel je vraag en deel je tips.

 • Duurzaamheid

  Op deze digitale ontmoetingsplaats wisselen we informatie over duurzaamheid uit specifiek voor ggz-organisaties. Hier vind je vakgenoten en bundelen we onze kennis en krachten.

 • Gezond opgroeien

  Dit netwerk is voor iedereen die wil samenwerken aan steeds betere jeugdhulp. We verbinden leden van de Nederlandse ggz, maar ook netwerkpartners in het jeugddomein. We delen kennis, inspireren elkaar en leren van elkaar. Je vindt hier je de laatste ontwikkelingen en interessante bijeenkomsten.

 • Hoofdzaak Werk

  Deze themagroep is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met meer aandacht voor werk als onderdeel van het herstel.

 • Informatiebeleid

  Deze community is dé plek waar leden gemakkelijk informatie kunnen delen over informatiebeleid in de breedste zin van het woord. Het gaat om ICT, gegevensuitwisseling, informatieveiligheid, digivaardigheid, robotisering, kortom alles wat met digitalisering te maken heeft.

 • IZA coördinatoren

  Deze community is bedoeld voor IZA coördinatoren om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen rondom zaken die betrekking hebben op het IZA. Dus stel gerust je vraag, beantwoord een vraag en voeg een interessante IZA-bijeenkomst aan de agenda toe. Zo helpen we elkaar en onszelf!

 • Kwaliteitsbeleid

  Kwaliteit is een breed begrip. Op dit netwerk vind je onderwerpen die verband houden met het beleid om de kwaliteit van zorg te borgen en te verbeteren. Denk aan informatie over onder andere: zorgstandaarden en het landelijk kwaliteitsstatuut. Deze community is voor leden van de Nederlandse ggz.

 • Medicatieoverdracht

  Deze community is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de ggz en zich bezighoudt met het programma Medicatieoverdracht.

 • Mentale gezondheid

  Door mentale overbelasting, stress, angst en depressie lopen mensen gemakkelijk vast in gezin, studie en werk. Dit netwerk is voor iedereen die zich bezighoudt met het versterken van mentale gezondheid en veerkracht en het voorkomen van onnodige instroom in de ggz, en die daarop samenwerking zoekt.

 • Mentale gezondheidsnetwerken

  Dit netwerk is voor leden van de Nederlandse ggz die betrokken zijn bij de ontwikkeling van mentalegezondheidscentra en het verkennende gesprek. Een mentale gezondheidscentrum is een duurzaam samenwerkingsverband in een regio tussen huisartsen, ggz en sociaal domein.

 • Regeldruk

  Administratieve lasten of regeldruk, we kunnen er wat van in de Nederlandse gezondheidszorg! We zetten ons in om regeldruk te verminderen én te voorkomen. In deze groep delen we de uitdagingen en de goede voorbeelden van het ontregelen. Doe jij mee?

 • Rookvrije ggz

  In 2025 is ook de ggz rookvrij. Deze community helpt daarbij. Je wisselt er ervaringen uit, deelt goede voorbeelden, stelt elkaar vragen en geeft antwoorden. Je vindt er handige documenten en linken. Je blijf op de hoogte van alles wat er speelt rondom rookvrije ggz. Dus doe actief mee!

 • Subsidies en fondsen

  Hulp nodig bij de financiering van jouw nieuwe werkwijze, project of onderzoek? Neem een kijkje op de community fondsen- en subsidiewerving! Op de community fondsen- en subsidiewerving vind je handvatten om met jouw aanvraag voor financiering vanuit een fonds of subsidie aan de slag te gaan.

 • Thema Informatieveiligheid

  In deze themagroep delen we de nieuwste ontwikkelingen en voorbeelden rond het thema informatieveiligheid. Onderwerpen als cybersecurity, informatieveilig gedrag en procesinrichting rondom normering en kwaliteitsstandaarden vind je hier.

 • Toegankelijke ggz

  Worstel je ook met de toegankelijkheid van ggz in jullie regio, of heb je een visie op hoe we de toegankelijkheid kunnen verbeteren? Meld je dan bij het netwerk Toegankelijke ggz en blijf op de hoogte van alle activiteiten over dit onderwerp.

 • Verslaving en gezonde leefstijl

  Het netwerk Verslaving en gezonde leefstijl is dé plek waar je collega’s die actief zijn op het gebied van leefstijl ontmoet, de laatste ontwikkelingen volgt en aan de slag kunt met onze toolbox leefstijl.

 • Volwaardig burgerschap

  Volwaardig burgerschap houdt in dat je meetelt en deelneemt aan de maatschappij. Dat je betekenis hebt. Dat draagt bij aan herstel. Dit netwerk is voor iedereen die er aan mee wil werken mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen zo goed mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

 • Zorgprestatiemodel en zorgvraagtypering

  In dit netwerk delen we informatie en ervaringen die te maken hebben met de invoering en uitvoering van het zorpgrestatiemodel. Dit netwerk is voor leden van de Nederlandse ggz maar ook andere collega's die druk zijn met de invoering van het zorgprestatiemodel en de zorgvraagtypering kunnen meedoen.

  Cookie-instellingen